• HAUGEN, TORMOD: Varulv.

Beskrivning

År 1700 stänger Wolfgang von Birkenwald in sig i källaren till sin egen borg i Schwarzwald. Han vill på detta sätt undslippa följderna av förbannelsen som vilar över hans släkt. Den förbannelse som i varje generation drabbar den son som föds i oktober under fullmånen: att från tolv års ålder vid varje fullmåne förvandlas till varulv. I cellen tecknar han sitt livs historia. Han skriver om kampen mot förbannelsen, men också om den sugande längtan efter fullmånen, efter att få löpa fritt i skogen. Men varulven är hatad av människan och samtidigt ringaktad bland vargar.
Wolfgang skickar iväg sin son Erhard från borgen i ett försök att få honom att slippa undan sitt öde. Erhard beger sig ut på en resa för att söka sig en ny boplats så långt från andra människor som möjligt. Men i Norges skogar hinner vargskepnaden ifatt honom.
Flera hundra år senare möter vi pojken Tore, även han född i oktober under fullmånen. Det är 1970-tal och vargskräcken är stor i Norge, men Tore möter en likasinnad vän och hittar till slut en möjlig väg till ett värdigt liv. En möjlighet att försonas med varulven inom sig.
Tormod Haugens skildring av tre generationer varulvar är spännande och mångbottnad. Wolfgang, Erhard och Tore bär alla på samma hemlighet, men de väljer olika sätt att handskas med den.


Specifikationer

Kategori Skönlitteratur, thriller
ISBN 91-27-08659-3
Sidor 233
Bandtyp Inbunden (Kartonnage)
Skick Nyskick
Signum Hce
Illustrerad Nej
Utgåva 1. upplaga

HAUGEN, TORMOD: Varulv.

  • 290.00 kr

  • Frakt tillkommer